Skip to the content

Kayakoy - Saklikent - Gizlikent

  • Kayakoy: voorheen Lebessos en Livissi is prachtig tegen de berg gelegen museumdorp, bestaat uit honderden vervallen huizen en kerken dichtbij Fethiye. Tijdens de Turks- Grieks oorlog werden de bewoners in 1922 gedwongen om een dorp wissel te doen. Een wandeling door de restanten van het spookdorp is indrukwekkend.
  • Saklikent: verborgen kloof dichtbij Fethiye. De kloof is 300 meter diep en 18 kilometer lang. Rondom en in de kloof kun je goed afkoelen, het water dat uit de bergen naar beneden stroomt is slechts enkele graden boven nul. Een beetje koud om te zwemmen, maar ideaal om even pootje baden.
  • Gizlikent: Eerst een aantal trappen naar benden dan een verfrissende wandeling door het water in een prachtige natuur. Op het einde kom je aan bij een waterval.

Prijs: 35 euro p.p. inclusief vervoer, ingang museums en middagmaal. De excursie gaat door vanaf 8 personen aan deze prijs.

Dalyan rivier

Een unieke ervaring met een mix van cultuur en natuur. Je vaart met een kleine privé boot door het beschermd natuurgebied van Dalyan langs de oude koningsgraven die in de bergen staan. Wij stoppen bij de opgravingen van Kaunos en het İztuzu-strand, een van de belangrijkste nestplaatsen karetschildpad (Caretta caretta) in het Middellandse Zeegebied. Je kan er ook wandelen op een prachtig strand. Bij deze uitstap is ook een bezoekje aan de modderbaden inbegrepen. Aan de zeekant en op het meer en de rivier is er grote kans op het zien van grote schildpadden. Indien gewenst is er ook genoeg mogelijkheid om te zwemmen of vissen bv. op crab.

Prijs: 35 euro p.p. inclusief privé bootje, ingang Kaunos, modderbad en Iztuzu-strand en middagmaal. De excursie gaat door vanaf 10 personen aan deze prijs.

Armutalan Turkish Bath in Marmaris

Prijs: 40 euro p.p. inclusief taxi, ingang hamam, sauna, peeling, zeepmassage en oliemassage.

Oludeniz, eiland Sint-Nikolas

De zonsopkomst en ondergang zijn een essentieel onderdeel van het reizen. Zonsondergang op het eiland de Sint-Nikolas is gewoon om niet te missen.

Prijs: 5 euro p.p incl. ingang eiland.

Begeleide wandelingen

De wandelingen worden begeleid door professionele Nederlandstalige of Engelstalige wandelgidsen. De lokale gidsen organiseren al jaren wandelingen op ‘Lycische Weg’ en kennen alle mooiste plekjes. De wandelingen zijn middelzwaar tot zwaar. De wandelpaden zijn niet gevaarlijk maar enige wandelervaring is aangeraden. Stevige wandelschoenen/sandalen zijn noodzakelijk. Onderweg geeft de gids je meer informatie over de cultuur, planten en de geschiedenis van dit prachtige plaats.

Een zeilcruise gecombineerd met fietsen

Fietsen & zeilen is één van de vele mogelijkheden die we aanbieden als vakantieconcept. Hoewel dit op het eerste zicht een ongewone combinatie lijkt, geldt het tegendeel. Er zijn vele bijzonder mooie fietsroutes die passeren langs prachtige natuur en pitoreske dorpjes. 

Afhankelijk van uw eisen zorgen wij voor de verhuur van fietsen of kunt u uw eigen fietsen meenemen. De reizen worden begeleid door een ervaren Engelstalige reisbegeleider, in samenwerking met plaatselijke gidsen. 

Er gaat steeds een wagen mee voor de technische assistentie. 

Graag helpen we u in het samenstellen van uw droomreis! 

Ritje met tractor in Bozburun

De kapitein neemt je mee in een gezellige karretje. Terwijl je de mooi straten van deze schiereiland bewonderd verteld hij de weetjes van zijn kleine badplaats. Er is ook een bezoekje voorzien aan de haven waar de boten gemaakt en hersteld worden.

Prijs: 5 euro p.p.

Begint het al te kriebelen?

Vraag tijdig je reservatie aan

Wat wilt u beleven? Hoe ziet uw droomreis eruit? Laat het ons weten en dan stellen wij een op maat gemaakte cruise samen. Vraag vrijblijvend een offerte aan.